Nieuws

Keukenland Wijhe Sponsort deelnemer Dakar 2015, Bas Nijen Twilhaar

Buenos Aires – vrijdag 2 januari

Op zondag 4 januari gaat de Dakar rally van start maar in de Argentijnse hoofdstad is het nu al een drukte van jewelste. Bas Nijen Twilhaar heeft met zijn vriendin Heleen intrek genomen in een klein appartementje midden in de stad op loopafstand van Plaza de Mayo (plein van de Dwaze Moeders) waar zondag de start is. Bas: “Zo’n appartementje is veel goedkoper dan een hotel en we zitten midden in het centrum. Dat is voor Heleen ook veel leuker want die blijft gedurende de rally in Buenos Aires. Tijdens de nieuwjaarsnacht zijn we het centrum ingelopen maar alle kroegjes zaten vol. We hebben toen samen wat drankjes gekocht bij een stalletje op straat en dat was ook genieten. We maakten die avond wel iets bijzonders mee. We werden aangesproken door een wat bijzondere man, meer een zwerver, die Nederlander bleek te zijn. Hij had interesse in de Dakar maar en hij vertelde dat hij in Nederland ook ‘bekend’  was. Maar dan wel via het programma ‘Tros vermist’.  Hij vertelde dat hij in Nederland al 12 jaar te boek stond als zijnde vermist. Hij had allerhande problemen maar hij vroeg ons of we via ‘Tros vermist’ een bericht naar Nederland konden sturen om zo zijn zus te laten weten dat hij nog leefde. En dat hebben we afgelopen nacht gedaan.”

“Op nieuwjaarsdag heb ik samen met monteur Wim de Cramer de motor bestickerd. Ik trof ook mijn Tsjechische vriend Ondrej Klymci. Hem heb ik geholpen in het traject om een start voor deze Dakar te regelen. In eigen land was dat heel lastig. Het was leuk om hem hier te treffen. Samen zijn we een stuk met de motoren gaan rijden. Hij moest nog wat testen en ik kon even uitproberen of mijn nieuwe kleding lekker zit. Dat was gelukkig het geval. Ondrej rijdt op een motor die ik aan hem heb verkocht.”

Bas moet zijn motor vandaag om 16.00 uur ter keuring aanbieden (20.00 uur Nederlandse tijd). “Maar ik denk dat ik wat eerder ga samen met de rest van het team. Misschien kan ik er tussen glippen. Vandaag is Eurosport bij me langs geweest. Ze hadden me eerder al benaderd om deze rally met camera’s op de motor te gaan rijden. Eentje op mijn helm en eentje op de achterkant van mijn motor. Eurosport en ASO willen graag beelden vanuit de achterhoede. Ik ben benieuwd wat voor beelden dat straks op gaat leveren.”

 

Foto’s op www.dakarbas.nl

IMG_8867 IMG_8868 IMG_8873 IMG_8874   IMG_8875IMG_8869IMG_8871