Nieuws

Neff Proeflokaal, zaterdag 8 oktober

‘Proef Lokaal Wijhe’ bij Keukenland Wijhe

WIJHE – Keukenland Wijhe is op zaterdag 8 oktober het stralende middelpunt van Wijhe. Op deze herfstdag vindt het ‘NEFF Proef Lokaal Wijhe´ plaats. Bekende televisiekok Andy McDonald zal vanaf 11.00 uur zijn mouwen opstropen en starten met een kookdemonstratie, waarbij hij gebruik maakt van apparatuur van het merk NEFF. Ook laat de enthousiaste chef zien hoe iedereen een smakelijk en gezond gerecht kan koken.

Tijdens deze kookclinic zal hij met verse streekproducten aan de slag gaan. En iedereen mag komen proeven! De kok laat ook de jeugdige ‘chefs’ zien dat ‘lekker’ ook ‘gezond’ kan zijn. Zelf aan de slag gaan? Dat kan vanaf 13.00 uur. Aanwezigen kunnen samen met Andy een gerecht bereiden. Diverse lokale ondernemers zijn aanwezig om hun bijzondere, regionale producten te laten proeven.

Keukenland Wijhe geeft tijdens het ‘Proef Lokaal’ een kijkje in zijn eigen keuken en heeft daarnaast lokale specialisten uitgenodigd om de meest bijzondere producten te laten zien én te laten proeven. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de keur aan bijzondere, verse en smaakvolle producten die bij de mooie showroom van keukenland Wijhe in de Wengelerafweg 6 gepresenteerd worden.

Sallands Landbier zal diverse proeverijen verzorgen met lokaal gebrouwen bier. Deze kleine, ambachtelijke bierbrouwerij is verantwoordelijk voor het brouwen van zes Sallandse Landbieren.  Ben Effing Houtovenbrood zal ambachtelijke broden bereiden. Bakker Ben bakt met grondstoffen van biologische oorsprong en zoekt zijn producten dan ook met zorg uit. Dat biologische zit in zijn natuur.

Van Vilsteren groente en fruit laat topklasse biologische streekproducten proeven en zal ook een aantal ´vergeten groenten´ meenemen. Trek in thee of in een hippe ‘chai latte’? Baristini heeft haar mobiele espresso bar mee waar diverse koffie- en theesoorten geproefd kunnen worden. De Buurman Maaltijdboxen zal diverse maaltijdboxen meenemen waar u kunt proeven hoe lekker, gezond en gevarieerd eten kan zijn. De maaltijdbox van De Buurman maakt het u gemakkelijk waarbij de slogan ‘Dichtbij het verst’ perfect aansluit bij het NEFF Proef Lokaal.

NEFF Proeflokaal Wijhe duurt van 10.00 tot 16.00 uur.